börja erbjuda laserbehandlingar

Hårborttagning med laser

Det mest effektiva sättet att permanent avlägsna hår från kroppen är genom laserbehandling. Med vår utrustning och hjälp kan ni erbjuda denna populära behandling med diode laser och fotoepilering (Intense Pulsed Light). Ljuset omvandlas till värme vilket effektivt dödar hårsäckarna och gör så att de helt slutar producera hår.

Lyckad permanent hårborttagning

För att bäst lyckas med laserbehandling krävs det att hårstråna är mörka men att huden inte är för mörk. Att ta bort vita eller grå hårstrån med laserbehandling fungerar tyvärr inte. För att laserbehandlingen ska ge bäst effekt är det viktigt att din kund inte är solbränd eller har tagit blodförtunnande mediciner innan.

Inför en IPL behandling

Det är viktigt att kunden inte vaxar sig eller på annat sätt drar ut hårstrån minst fyra veckor innan behandling. Däremot ska håret klippas eller rakas så det är ca 1-2 millimeter långt på behandlingsdagen. Det är också viktigt att hålla huden så ljus som möjligt. Före en IPL behandling ska kunden heller inte sola på minst två veckor.

Flera behandlingar

När man gör en hårborttagning med laser krävs det flera behandlingar innan allt hår försvinner. Detta eftersom endast de hårsäckar som är i växtfas försvinner under en behandling, vilket är ungefär 20-30% av ens hårsäckar. Övrig tid är de i vilofas, därför behöver man vänta ett par månader mellan varje laserbehandling. Det krävs cirka 5-6 behandlingar för att få bort alla hårsäckar. Dessa utförs under en period om minst 12 månader.

Efter behandlingen ska kunden inte sola på minst en månad. För de flesta syns det ingenting på huden efter en utförd laserbehandling. För vissa kan det dock uppstå små röda prickar eller blåsor. Dessa är ofarliga och försvinner av sig själva senare.

Hårborttagning med laser är permanent och håret kommer inte växa ut senare igen.

Gör laser och IPL behandling ont?

Hårborttagning med laser & IPL gör inte ont men kan kännas lite grann. För de flesta är det bara en snabb snärt från ljusbehandlingen, men den är inte smärtsam.

Många tror att laserbehandling gör ont då de hört talas om hårborttagning med elektrolys eller diatermibehandling. De tillvägagångssätten är mycket mer smärtsamma och alltså inte jämförbara med laser & IPL behandling. De tar dessutom mycket längre tid att utföra och är väldigt omständliga. Hårborttagning med laser & IPL är smidigt och tar endast ett par minuter att utföra.

Vill du börja erbjuda laserbehandling? Kontakta oss!

Vi finns här som ett stöd längs hela vägen, oavsett om du just ska starta din klinik eller har en stor klinik som vill bredda sitt utbud. När du väljer klinikutrustning via oss utbildar vi dig inom utrustningarna ordentligt och kan även hjälpa till med marknadsföring och hemsida. Kontakta oss för att komma igång nu!

När du väljer klinikutrustning via oss utbildar vi kliniken i behandlingsformen och utrustningen, så du kan erbjuda de bästa behandlingarna.